BIG CEE SRBIJA

BIG CEE SRBIJA je deo grupe BIG Shopping Centers iz Izraela, koja trenutno poseduje i upravlja sa 60 aktivnih tržnih centara širom sveta, uključujući 27 tržnih centara u Izraelu, 9 u Srbiji i 1 u Crnoj Gori.

Grupa BIG Shopping Centers Izrael proširila se na trziste Srbije 2008. godine osnivanjem kancelarije u Beogradu. Ogranak BIG CEE osnovan je sa ciljem razvoja tržnih centara u Srbiji, jednog od najbrže rastućih tržišta centralne i istočne Evrope. Prema dugoročnoj strategiji, osnovni fokus kompanije BIG CEE je razvoj i upravljanje centrima u sopstvenom vlasništvu.

Od 2016. kompanija je započela sa akvizicijom i razvojem projekata mesovite namene, uključujući stambene i poslovne centre.

Budući planovi BIG CEE gupe fokusirani su na akvizicije logističkih centara i projekata mešovite namene, investiranje u poslovne centre, uz kontinuiran razvoj i širenje mreže retail parkova na Balkanu.

BIG CEE u Srbiji ima u vlasnistvu i upravlja sa 9 projekata:

BIG NOVI SAD

Površina 46.000m2
Otvoren 2012. godine.

BIG PANČEVO

Površina 46.000m2
Otvoren 2012. godine.

AVIV ZRENJANIN

Površina 25.000m2
Otvoren 2015. godine.

BIG FASHION BEOGRAD

Površina 32.000m2
Otvoren 2017. godine.

BIG Fashion Outlet Inđija

Površina 32.000m2
Otvoren 2012. godine.

KRUŠEVAC SHOPPING PARK

Površina 8.700m2
Otvoren 2019. godine.

BIG FASHION Park

Površina 15.000m2
Otvoren 2019. godine.

BIG RAKOVICA

Površina 23.000m2
Otvoren 2017. godine.

BIG FASHION KRAGUJEVAC

Površina 22.700m2
Otvoren 2019. godine.

MENADŽMENT

LEV WEISS

GENERALNI DIREKTOR
lev.weiss@big-cee.com

BRANIMIR BOJIC

ZAMENIK DIREKTORA I TEHNICKI DIREKTOR
branimir.bojic@big-cee.com

NIR SIDEL

DIREKTOR OPERACIJA
nir.sidel@big-cee.com

ALON BARGIORA

GENERALNI DIREKTOR
alon.bargiora@big-cee.com

MILENA STOJOVIC

DIREKTOR MARKETINGA
milena.stojovic@big-cee.com

BIG VIZIJA

BIG grupa je zacetnik koncepta otvorenih trznih centara, tzv. ‘power centara’ u Izrealu, a svoj prvi power centar je otvorila 1994. godine.

Power centri su karakteristicni po jednostavnoj infrastrukturi prilaznih saobracajnica koje omogucavaju lak pristup BIG centrima i raznovrsnom izboru prodavnica. Takodje, centri su smešteni na glavnim saobraćajnim arterijama i omogućavaju kupcima da kupuju na koordinisan, lagodan i efikasan način.

U BIG-u stremimo ka stabilnom rastu. Nameravamo da proširimo postojeće tržne centre i kupimo i izgradimo nove centre, uz jačanje BIG brenda, kako bismo postigli kontinuirani rast profita i povećanje vrednosti kompanije, zajedno sa vrednostima prodavnica koje se nalaze u našim centrima.

Danas je BIG najveći operater i investitor u oblasti otvorenih trznih centara u Izraelu i jedinstven je po tome što je ime BIG postalo sinonim za otvorne trzne centre na otvorenom. Istu poziciju BIG stabilno gradi i na trzistu Srbije.

U poslednjih nekoliko godina BIG je ušao i u razvoj i rad tzv ‘lifestyle’ centara pod imenom BIG FASHION.

MARKETING MENADŽMENT

BIG tržni centri upotpunjuju savršeno iskustvo kupovine svojih potrošača aktivnim marketinškim aktivnostima, neprekidno tokom cele godine.

S druge strane, BIG marketing tim pruža stalnu podršku trgovinskim lancima u svojim centrima. BIG služi kao platforma za jačanje svesti svojih zakupaca o potrebama zajednickih potrošača, koji BIG centre smatraju najboljim mestom za svakodnevnu kupovinu.

BIG marketing konstantno radi na jačanju svoje pozicije, kao mestu gde kupci vole da kupuju. Međutim, kupci ne samo da očekuju da pronađu ono što žele kupiti u BIG centrima, već znaju i da se u centru uvek događa nešto uzbudljivo i neočekivano. BIG marketinške aktivnosti, uvek su ispraćene oglašavanjem u raznim medijima i čime pojačavamo direktan kontakt između potrošača i BIG centara. Stvaranje prijatnog doživljaja kupovine ključ je našeg uspeha i učvršćivanja naše konkurentske prednosti.

Menadžment i marketng tim BIG-a naporno radi na tome da naši zakupci i potrošači budu blagovremeno informisani o svim marketing planovima i dobiju punu podršku naših centara tokom cele godine.

Cilj BIG marketinga je da BIG ime postane sinonim za tržne centre u Srbiji i izražen je kroz slogan ‘Kad pomisliš na šoping, Think BIG!’

BIG BOOK

BIG marketing tim pruža stalnu podršku trgovinskim lancima u svojim centrima. BIG služi kao platforma za jačanje svesti svojih zakupaca o potrebama zajednickih potrošača, koji BIG centre smatraju najboljim.