NOVOSTI

BIG CEE I EBRD UGOVORILI SU PAKET ZADUŽENJA U IZNOSU DO 100 MILIONA EVRA

15. novembar 2023.

BIG CEE preko CEE BIG B.V. i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) podstiče razvoj zelenih komercijalnih nekretnina na Zapadnom Balkanu uz pomoć paketa zaduženja u iznosu do 100 miliona evra koji će CEE BIG B.V. koristiti za regionalnu ekspanziju.

Kompanija CEE BIG B.V. iskoristiće kredit za finansiranje razvoja, modernizacije i preuzimanja modernih maloprodajnih parkova i tržnih centara širom zapadnog Balkana.

Investitor se takođe obavezuje da će obezbediti BREEAM međunarodni sertifikat održivosti za sve zgrade koje finansira EBRD.

Ispred kompanije CEE BIG B.V. projekat je vodio gospodin Alon Bargiora, CFO BIG CEE, koji je ovom prilikom istakao:

„Ponosni smo na potpisivanje paketa zaduženja od 100 miliona evra sa EBRD-om, koji će podržati našu strategiju ekspanzije u Srbiji i na Zapadnom Balkanu. Prva dva projekta koja će biti finansirana sredstvima iz ovog paketa nalaze se u gradovima Stara Pazova i Čačak. Ovom prilikom želim da se zahvalim svom timu na posvećenom radu, kao i EBRD timu na brzoj i efikasnoj saradnji”.

DECATHLON STIŽE U SRCE ŠUMADIJE

Kragujevac, 17. oktobar 2023.

BIG Kragujevac će od četvrtka, 19. oktobra, na novih 7.000 m2 prostora, ugostiti poznate zakupce.

Kragujevac, 17. oktobar 2023. godine – BIG FASHION tržni centar će ove jeseni obradovati Kragujevčane otvaranjem novog ritejl parka, površine od više od 7.000 m2. U četvrtak, 19. oktobra, pored uzbudljivih animacija za decu svih uzrasta, nastupa plesnih grupa i DJ-a koji će voditi celodnevnu zabavu, BIG Kragujevac će predstaviti bogatu ponudu u vidu novih robnih marki i prodavnica koje će tog dana otvoriti svoja vrata potrošačima i dočekati ih uz velikodušne popuste.

Sa ponosom najavljujemo dolazak još jednog prestižnog sportskog brenda – Decathlon, kojem je Kragujevac, posle Beograda i Novog Sada, treća destinacija u Srbiji u kojoj otvara svoja vrata posetiocima. Decathlon je francuska robna marka, čuvena po ponudi opreme za 70 sportskih disciplina i odličnom odnosu kvaliteta i cene. Pored toga, izuzetno mi je drago što ćemo ugostiti i renomirane brendove kao što su Gigatron Megastore, Pet Centar, Pepco, Kengur, Galerija podova, Đak Sport i Extra Sport, čime će se ponuda za kupovinu značajno proširiti, a svi ljubitelji gastronomije moći će da uživaju u restoranu Matilda, kao i u kafeteriji Coffee Dream“, izjavio je Lev Vajs, generalni direktor BIG CEE.

On je dodao da je ovo otvaranje samo dodatak brojnim aktivnostima i naporima uloženim u BIG Fashion Kragujevac, u cilju nastavka modernizacije i pružanja najbolje moguće usluge i iskustva građanima grada. U narednih nekoliko meseci, tržni centar će proći kroz velike promene, kao što su uvođenje novih zakupaca, renoviranje javnih prostora i još mnogo toga.

Nov i prostran parking obezbeđuje dovoljno prostora za sve posetioce koji žele da iskoriste pogodnosti ovog savremenog tržnog centra. Dizajn novog objekta odiše elegancijom zahvaljujući predivnoj fontani i uređenim prostorima za opuštanje i uživanje, dodatno doprinoseći celokupnom iskustvu.

Pored zatvorenog tržnog centra koji pruža neverovatan doživljaj kupovine, posetioci BIG-a u Kragujevcu sada dobijaju i prostranu oazu na otvorenom za kupovinu sa raznovrsnim sadržajem za sve generacije, od najmlađih do najstarijih.

Radno vreme centra će biti kao i do sada – od 10 do 22h – a priliku da iskoristite popuste, dobru feštu i posetite novootvoreni deo imaćete već od četvrtka, 19. oktobra. Za više informacija, posetite naš sajt www.bigcenters.rs.

NLB Banka i BIG šoping centers potpisali ugovor za kupovinu ekskluzivnog poslovno-stambenog kompleksa 'Capital plaza' u Crnoj Gori

Podgorica, 28. jul 2023.

U četvrtak 20. jula 2023. godine kompanija BIG šoping centers potpisala je Ugovor o dugoročnom kreditu sa NLB bankom u vrijednosti od 24 miliona eura na period od 10 godina za kupovinu ekskluzivnog poslovnog, stambenog i društvenog srca Podgorice, kompleksa ‘Capital plaza’. Ugovor su potpisale NLB d.d. iz Ljubljane i NLB Banka a.d. Podgorica koje su zajednički odobrile kredit.

Kao jedna od vodećih regionalnih finansijskih institucija, NLB Banka ukazala je povjerenje u poslovne planove i strategiju kompanije BIG CEE, koja ima za cilj rast i lidersku poziciju u segmentu shopping centara u regionu Centralne i Istočne Evrope.

„NLB Banka je nas strateški partner u Crnoj Gori i veoma smo zadovoljni kako ostvarenom saradnjom tako i ukazanim poverenjem kroz finansiranje projekta Capital Plaza“ izjavio je Alon Bargiora, CFO BIG CEE“.

„NLB Banka je ovim kreditom pokazala svoju spremnost da podrži snažne razvojne i strateške projekte u Crnoj Gori. Ova kreditna podrška kompaniji BIG CEE predstavlja dokaz naše predanosti i podršci razvoju preduzeća i poslovnih inicijativa kojima doprinosimo jačanju ekonomije, kao i stvaranju razvojnih mogućnosti i prilika u našoj zemlji. Ponosni smo na ukazanom povjerenju i prilici da pružimo kreditnu i savjetodavnu podršku ovom važnom projektu.“, saopštio je Marko Čelebić, izvršni pomoćnik člana Upravnog odbora NLB Banke ad Podgorica.

„Izuzetno smo ponosni što smo partner BIG CEE. Iskoristio bih priliku da se zahvalim BIG CEE na ukazanom povjerenju, kao i našim kolegama iz NLB Banke Podgorica, kao i kolegama iz NLB u Ljubljani na uloženom trudu i profesionalizmu. NLB je još jednom dokazala da nismo samo regionalna sistemska finansijska institucija već i važan regionalni igrač. Želimo da se maksimalno brinemo o našem regionu i na taj način poboljšamo kvalitet života stvarajući region novih mogućnosti. Uvjereni smo da ovaj projekat čini važan korak na ovom putu“, rekao je Andrej Lasič, član Uprave NLB zadužen za korporativno i investiciono bankarstvo.

Ugovor su potpisali Alon Bargiora, CFO BIG CEE, Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke ad Podgorica i Marko Čelebić, izvršni pomoćnik Upravnog odbora i direktor Sektora poslovanja sa pravnim licima NLB Banka ad Podgorica.

BIG FASHION CENTAR JE STIGAO U PODGORICU!

Beograd, 1. septembar 2022.

BIG šoping centri su dobili su novog člana porodice – Delta City Podgorica je u cetvrtak, 8. septembra postao BIG FASHION Podgorica.

Početak novog poglavlja u radu najvećeg šoping centra Crnoj Gori spektakularno je obeležen nastupima zvezda Petar Graso, Sare Jo, plesne trupe Una Saga Serbica, Mirror Crew performera, kao i odlicnim popustima i raznovrsnim dečijim zabavnim programom.

Dogadjaj su svojim govorom otvorili premijer Dritan Abazovic, gradonacelnik Ivan Vukovic i presedavajuci kompanije BIG Shopping centers Izrael, Eitan Bar Zeev.

„Kompanija BIG Shopping centers sa cerkom kompanijom AFI već dugo godina uspešno posluje u Izraelu i regionu Istocne Evrope.

 Veoma se radujemo što smo ulaskom na trziste Crne Gore i prvom investicijom od 150 miliona eura, napravili i svoj korak u sirenju na regionu Balkana.

Ovo je tek pocetak novina u vidu modernih ritejl parkova, novih internacionalnih brendova i internacionalnog iskustva,  koje ce BIG doneti Podgorici kao i ostalim gradovima Crne Gore poput Ulcinja, Bara, Tivta, Niksica i Kotora.

Imamo velike planove, a ono šta nam je najvažnije jeste zadovoljstvo posetilaca“.

izjavio je Eitan Bar Zev, presedavajuci kompanije BIG Shopping centers Izrael, posebno se zahvaljujuci svima prisutnima na toploj dobrodošlici i proglasivsi i zvanicno promenu imena trznog centra u BIG Fashion Podgorica.

BIG šoping centri su sada i zvanični vlasnik Delta Citi-ja u Podgorici

Beograd, 20. maj 2022.

BIG šoping centri su u četvrtak 19. maja ispunili sve uslove za zvaničnu kupovinu 100% vlasništva Delta Citi Podgorica.

„Kupovina Delta Citi Podgorica je naša ulaznica za Crnu Goru i samo početak naše podrške i ulaganja u zemlju. Ova transakcija je u skladu sa našom strategijom koju smo deklarisali prošle godine, da nastavimo razvoj kompanije širom Balkanskog regiona.

BIG će doneti novo iskustvo za svoje kupce kroz redovne i dinamične dogadjaje tokom cele godine, kao i u vidu brojnih novih prodavnica i brendova“ – izjavio je Lev Vajs, generalni direktor BIG CEE.

Delta Citi Podgorica se prostire na površini od 24.500 kvadratnih metara sa 100% popunjenosti.

Tržni centar ima maloprodajni miks koji uključuje Aroma supermarket, Cineplexx bioskope, kafiće, restorane, modne lance i sportske prodavnice, predovdjene kljucnim brendovima kao što su Zara, Bershka, Mango, Pandora, Fashion & Friends, Sport Vision, Cosmetics market i mnoge drugi.

BIG SHOPPING CENTERS PROŠIRUJE SVOJE POSLOVANJE U ISTOČNOJ EVROPI I REGIONU BALKANA

Beograd, 20. februar 2022.

BIG CEE KUPUJE SVOJ PRVI OBJEKAT U CRNOJ GORI U VREDNOSTI OD 95 MILIONA EVRA!

BIG je kupio Delta City, najveći i najznačajniji tržni centar u Crnoj Gori, koji se nalazi u glavnom gradu Podgorici.

Beograd, 20. Februar – Haj Galis, generalni direktor BIG Shopping Centers, izjavio je da BIG nastavlja da kupuje strateške projekte u regionu, u skladu sa strategijom kompanije o širenju poslovanja na Balkanu i u Istočnoj Evropi.

“Ulazak kompanije BIG u Crnu Goru predstavlja još jedan korak napred u sprovođenju strategije kompanije za širenje poslovanja na Balkanu i u Istočnoj Evropi.

BIG i dalje locira strateške projekte kako bi povećao svoju komercijalnu moć zahvaljujući kojoj je, zajedno sa postignutim uspehom u Srbiji, jedna od vodećih kompanija za nekretnine u regionu Balkana.

Delta City Podgorica je najznacajni projekat u Crnoj Gori i jedan od najvećih komercijalnih objekata na Balkanu. U celosti je zakupljen, a brojni vodeći međunarodni prodajni lanci su zainteresovani da mu se pridruže“, kaže gospodin Galis.

Lev Vajs, generalni direktor BIG CEE, koji rukovodi sve širim poslovanjem u Srbiji i na Balkanu, kaže da je kompanija izuzetno zadovoljna i ponosna što ovaj veliki objekat dodaje u portfolio BIG-a i oduševljen je što kompanija počinje da posluje u Crnoj Gori.

„U BIG-u se radujemo što ćemo našoj grupi dodati novi tržni centar i unaprediti ovaj izvanredni objekat“, izjavio je gospodin Vajs.

BIG Shopping Centers je jutros objavio da je podružnica CEE-BIG BV, koja je u 95% vlasništvu BIGa, potpisala ugovor o kupovini tržnog centra DELTA CITY u Podgorici, po ceni od 95 miliona evra, od čega će se iznos od 57 miliona evra finansirati iz bankarskog kredita.

Tržni centar DELTA CITY ima bruto zakupnu površinu prodajnog prostora od 24.500 m2, 1000 mesta za parking i stopu zauzetosti od oko 100%.

Prodajne objekte u ovom centru imaju ZARA, Pull & Bear, Bershka, Mango, Nike, Tommy Hilfiger, New Yorker, Pandora, Under Armor, Replay, Springfield i mnogi drugi brendovi, a ponuda obuhvata i Cineplexx multipleks bioskopske dvorane i dečje igraonice.

BIG Shopping Centers grupa pokreće projekat vredan 109 miliona evra

Beograd, 31. avgust 2022.

Hay Galis, CEO BIG Shopping Centers grupe: Proizvodnja obnovljive energije predstavlja izvor rasta.

Vodeća izraelska grupa za razvoj tržnih centara, BIG Shopping Centers grupa, pokrenula je svoj energetski sektor. BIG Energia Holdings Kft, ogranak BIG grupe, kupila je deo kompanije iz Rumunije koja poseduje prava za projekat montaže vetroparka u okrugu Braila u Rumuniji. Plan je da projekat obuhvati sedamnaest vetroturbina, svaka bi imala kapacitet od šest megavata, koje će, kako se procenjuje, proizvesti ukupno 102 MW energije.

BIG Energia Holding kft će izdvojiti sedam miliona evra za deonice i izradu projekta, uključujući i dobijanje potrebnih građevinskih dozvola. Pored toga, procenjuje se da će lansiranje projekta koštati 102 miliona evra.

Koristeći solarne panele na krovovima svojih tržnih centara u Izraelu, BIG više od deset godina učestvuje u proizvodnji zelene energije u industrijske svrhe. S obzirom na to da je BIG najavio svoje planove za osnivanje značajne investicione grane u energetskom sektoru, formiran je i izvršni odbor. Komitet, kojim predsedava Dani Kaplan, potpredsednik BIG Shopping Centers grupe za energiju, istražuje različite projekte širom sveta.

CEO kompanije, Hay Galis, istakao je da, za BIG Shopping Centers grupu, proizvodnja zelene energije predstavlja izvor rasta i snagu u diversifikaciji investicija. Prema njegovim rečima, grupa će nastaviti, u skladu sa osnovnim vrednostima kompanije, da ulaže u globalno preduzeće za obnovljivu energiju.

„Ovo je prvi i veoma značajan korak ka implementaciji globalne razvojne politike u energetskom sektoru“, rekao je Galis i dodao da se poslovne aktivnosti u Sjedinjenim Američkim Državama odvijaju kako je planirano, a da će preostali kapital biti iskorišćen za proširenje glavnih poduhvata kompanije i osnivanje novih energetskih filijala.

BIG CEE saopštenje

Beograd, 21. oktobar 2021.

BIG Shopping Centers Ltd, kontrolni akcionar (~95%) BIG CEE, uspešno je obezbedio 205 miliona NIS (oko 55 million EUR) kroz emisiju obezbeđenih obveznica  na izraelskoj berzi hartija od vrednosti putem refinansiranja sledećih šoping centara: BIG Fashion Kragujevac, BIG Kruševac i BIG Fashion Outlet Inđija.

Obveznice imaju ponderisanu prosečnu ročnost od 6,6 godina (oktobar 2029), nisu povezane sa bilo kojim indeksom i nose efektivnu godišnju kamatnu stopu od 1,495%, sa LTV raciom od 70%.

Obveznice su plasirane uglavnom vodećim institucionalnim izraelskim fondovima nakon što je potražnja za obveznicama na aukciji iznosila preko 1 milijarde NIS (oko 267 miliona EUR); naime, potražnja za BIG obveznicama je za skoro 5 puta premašila iznos koji je BIG na kraju odlučio da ovim putem obezbedi.

BIG Group namerava da upotrebi sredstva prikupljena putem ove emisije za dalju ekspanziju u Srbiji i regionu Balkana.

„Veoma smo ponosni zbog poverenja koje je izraelsko tržište iskazalo prema našim izuzetnim nepokretnostima u Srbiji, što se vidi kroz odličnu realizaciju sredstava koja je prikupila Grupa“, rekao je Alon Bargiora, finansijski direktor BIG CEE Srbija.

BIG CEE Group je jedan od vodećih investitora u maloprodajne objekte, sa portfolijom od devet šoping centara u Srbiji i četiri dodatna stambena, poslovna i logistička projekta.

BIG FASHION stigao u Kragujevac

Beograd, 16. decembar 2021.

BIG šoping centri u Srbiji dobili su novog, osmog člana porodice – popularna Kragujevac Plaza u subotu, 16. oktobra, postala je BIG FASHION Kragujevac. Početak novog poglavlja u radu najvećeg šoping centra u centralnom delu Srbije simbolično je obeležen odličnim popustima, nastupima pop zvezde Goce Tržan, plesne trupe Una Saga Serbica, Mirror Crew performera, kao i raznovrsnim dečijim zabavnim programom.

„BIG CEE već više od 10 godina uspešno posluje u Srbiji i veoma se radujemo što smo nakon Vojvodine i Beograda otvorili i prvi BIG centar u Centralnoj Srbiji. Ovo je tek prvi korak kada je reč o našem širenju u ovom delu zemlje, ali i početak promena za BIG FASHION Kragujevac. Imamo velike planove, a ono šta nam je najvažnije jeste zadovoljstvo posetilaca. Kroz bogato iskusto u vođenju preko 60 šoping centara širom sveta, nastojimo da svakom gostu naših centara obezbedimo vrhunsko šoping iskustvo, kao i zabavu za celu porodicu“, izjavio je Lev Vajs, generalni direktor kompanije BIG CEE Srbijai posebno se zahvalio svima prisutnima na toploj dobrodošlici, kao i Nepi grupi za sjajan posao koji su do sada uradili.

Pored promene imena i brojnih novina koje priprema za posetioce u narednom periodu, BIG FASHION Kragujevac, od 16. oktobra, postao je i pet friendly za sve kućne ljubimce do osam kilograma.

Zahvaljujući kvalitetnom spoju brendova iz oblasti sporta, mode, ali i zbog modernog Cineplexx bioskopa, odličnih restorana i kafića, BIG FASHION Kragujevac biće i ubuduće omiljena šoping destinacija u Centralnoj Srbiji, kao i tokom proteklih devet godina uspešnog rada.

U okviru BIG CEE kompanije uspešno posluju i BIG Novi Sad, BIG Fashion Outlet Inđija, BIG Pančevo, BIG Zrenjanin, kao i tri centra u Beogradu: BIG FASHION, BIG FASHION Park i BIG Rakovica. U narednom periodu ovoj mreži šoping centara u Srbiji pridružiće se i Kruševac Shopping Park koji će takođe promeniti ime i postati BIG.

 

Lev Weiss od sada na čelu BIG CEE Srbija

Beograd, 31. avgust 2021.

Za novog direktora BIG CEE Srbija postavljen je Lev Weiss, saopštila je danas matična kompanija BIG Shopping Centers Ltd iz Izraela.

Weiss na ovu poziciju dolazi posle Roberta Yahava koji je kompaniju vodio od 2007. godine.

„Želeli bismo da zahvalimo gospodinu Yahavu za dugogodišnju saradnju ostvarenu prethodnih godina. Verujemo da će  gospodin Weiss, zajedno sa gospodinom Branimirom Bojićem, zamenikom direktora, nastaviti da uspešno vodi i upravlja našom kompanijom u Srbiji u daljoj ekspanziji u zemlji i regionu i želimo mu puno uspeha“, saopštili su iz kompanije BIG Shopping Centers Ltd ovim povodom.

BIG Shopping Centers Srbija kupio jos dva projekta u centralnoj Srbiji

Beograd, 17. jun 2021.

Kompanija BIG Shopping centers  potpisala je ugovor o kupovini još dva projekta u Srbiji, Plaza Kragujevac i Kruševac šoping park.

Plaza Kragujevac  se prostire na površini od 22.700 kvadratnih metara, sa 96% popunjenih kapaciteta, dok Kruševac šoping park zauzima površinu od 8.700 kvadratnih metara sa 100% popunjenih kapaciteta, kao i dodatno zemljište za buduće proširenje parka
 
Ukupna kupoprodajna vrednost iznosi 61 mil EUR, sa godišnjim neto operativnim prihodom od 4,5 mil EUR.
 
BIG Grupa je danas vlasnik i operater četiri tržna centra u Vojvodini – BIG Novi Sad, BIG Fashion Outlet Inđija, BIG Pančevo i BIG Zrenjanin i tri tržna centra u Beogradu – BIG Fashion tržni centar, BIG Fashion park i BIG Rakovica. Preuzimanjem najnovija dva projekta jačamo svoju mrežu u centralnoj Srbiji. Verujemo u ekonomiju Srbije i rast zemlje, nastavićemo širenje svoje mreže na jug i istok, kao i na region Balkana, Centralne i Istočne Evrope – izjavio je Robert Yahav, izvršni direktor BIG Shopping centers Srbija.
 
BIG Grupa ima ukupno devet tržnih centara u Srbiji, kao i četiri projekta u kategorijama stambenog, poslovnog i logističkog prostora.

OTVORENO PISMO BIG CEE: ZAJEDNO SMO U LEPIM, ALI I TEŠKIM TRENUCIMA POPUT OVIH!

Beograd, 7. april 2020.

„Filozofija kompanije BIG CEE koja u Srbiji uspešno posluje punih 12 godina jeste da je uvek na strani porodice, a to su zakupci i posetioci naših centara“  – glavna je poruka koju je u svom pismu istakao Robert Jahav, generalni direktor kompanije BIG CEE Srbija.

„Povodom aktuelne globalne situacije prouzrokovane koronavirusom, želim svima još jednom da istaknem da je kompanija BIG CEE uz njih u lepim, ali i u teškim trenucima poput ovih sa kojima se sada suočavamo. Bili smo zajedno u prošlosti kada se tržište suočavalo sa ozbiljnim promenama, na dnevnom nivou smo u kontaktu oko svih izazova koji su uobičajeni deo poslovanja, pa tako ni sada nećemo posustati. Pažljivo ćemo da pratimo sva dešavanja u biznisu, analiziraćemo efekte i izvoditi zaključke u cilju daljeg razvoja, koji nam je zajednički cilj“ – istakao je g. Jahav u pismu zakupcima BIG šoping centara u Srbiji i dodao da kompanija ulaže maksimalne napore u očuvanju  uspešnog poslovanja, što se ogleda u prometu i rezultatima svakog zakupca pojedinačno.

Sa druge strane, menadžment BIG šoping centara kojih ima sedam u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Pančevo, Inđija, Zrenjanin) otkazao je sva dešavanja u svojim objektima kako ne bi bili ugroženi zdravlje i bezbednost posetilaca i zaposlenih.

BIG CEE Srbija kupio Aviv Park u Zrenjaninu!

Beograd, 25. februar 2020.

Kompanija BIG Shopping centers potpisala je ugovor o kupovini 100 odsto vlasništva Aviv Park Zrenjanina.

Aviv Park Zrenjanin se prostire na površini od 25.000 kvadratnih metara, sa 100 odsto popunjenih kapaciteta.

Tržni centar ima mešavinu zakupaca koja uključuje supermarket, bioskop, niz kafea i restorana, modnih lanaca, sportskih radnji, uz ključne zakupce kao što su H&M, C&A, New Yorker, Deichmann, dm, Dexy, Sport Vision, Tehnomanija, Cinestar, DIS i drugi.

Da podsetimo, BIG je otvorio svoj prvi tržni centar u Novom Sadu 2012. godine, a od tada je postao prihvaćen kao lokalni brend od strane svih građana Vojvodine.

„BIG je danas vlasnik četiri tržna centra u Vojvodini – BIG Novi Sad, BIG Fashion Outlet Inđija, BIG Pančevo i BIG Zrenjanin. Odnos sa građanima Vojvodine nam je veoma važan, i mi ćemo nastaviti da podržavamo, i investiramo u ovaj region“, izjavio je Robert Yahav, izvršni direktor BIG Shopping centers Srbija.

Otvoren BIG FASHION Park u Beogradu!

Beograd, 12. decembar 2019.

Nakon dve i po godine od otvaranja BIG FASHION centra, Beograd je dobio novu šoping destinaciju – BIG FASHION Park. Lokacija na Karaburmi postala je jedna od vodećih šoping destinacija u gradu, od sada bogatija i za prvu radnju čuvenog francuskog sportskog brenda u Srbiji, Decathlon.

BIG FASHION Park je simbolično otvoren 12.12, tačno u 12 časova, a prisutnima su se na svečanosti obratili Nj.E. Alona Fišer-Kan, ambasadorka Izraela u Republici Srbiji, g. Mišel Kapler, generalni direktor Decathlon-a za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju i g. Robert Jahav, generalni direktor kompanije BIG CEE Srbija.

„ Zahvaljujući bogatom internacionalnom iskustvu, kompanija BIG želi već više od decenije da svojim posetiocima u Srbiji omogući najbolje šoping iskustvo. Radujemo se što otvaramo BIG FASHION Park kao naš peti maloprodajni objekat na ovom tržištu. Svakako, ovde ne stajemo već planiramo da u 2020. godini nastavimo dalje širenje u različitim granama tržišta nekretnina“ – izjavio je Robert Jahav i dodao da je Srbija za njegovu kompaniju veoma interesantna zemlja za ulaganje.

U okviru novog šoping kompleksa koji se prostire na 15.000 metara kvadratnih nalaze se još i Maxi, Galerija Podova, Pet centar, Home center, NonStop fitness, CoffeeDream, DM, Jysk, Babylon park, UniCredit bank, Nacionalna klasa, WinWin, Sanioptik, Golden Beauty, Media Plus i Exclusive Change.

BIG CEE Srbija kupio Capitol Park u Rakovici!

30.septembar 2019.

BIG CEE Srbija postao je novi vlasnik Capitol Parka Rakovica vrednog 32,5 mil EUR, što je kupovina četvrte nekretnine od početka ove godine. Centar ima 23.000 m2.

Ovom transakcijom povećao se maloprodajni prostor koji BIG poseduje u Srbiji, na 130.000 m2 i to na pet različitih lokacija.

„Naša kompanija namerava da nastavi širenje u Srbiji i regionu uzimajući u obzir ekonomski rast zemlje poslednjih godina koji je primetan u svim aspektima poljoprivrede, turizma, trgovine i nekretnina. Privatna potrošnja u 2018. godini u Srbiji porasla je za 6,5%. Drago nam je što imamo ulogu lokalnog igrača na tržištu koji ima odlične odnose sa domaćim partnerima“ – istakao je Robert Yahava, izvršni direktor BIG CEE. 

U planu je, takođe, da BIG ove godine u Srbiju dovede Decathlon. Prva prodavnica ovog brenda biće otvorena u decembru 2019. godine, u novom maloprodajnom kompleksu od 15.000 metara kvadratnih, koji se trenutno gradi u blizini tržnog centra BIG Fashion u Višnjičkoj ulici.

BIG tržni centar od sada u Pančevu!

13.maj 2019.

Na radost nogobrojnih stanovnika i posetilaca Pančeva, popularni tržni centar AVIV PARK postao je deo velike porodice BIG Shopping centara u Srbiji.Tim povodom, prošlog vikenda, 11. i 12. maja, održan je niz sjajnih aktivnostiu centru kako bi se na najlepši mogući način obeležio ovaj događaj.

Aviv Park Pančevo koji je zvanično postao BIG PANČEVO već godinama predstavlja sinonim za dobru kupovinu, druženje i zabavu. Nalazi se u samom srcu grada i nudi veliki izbor domaćih i stranih brendova iz oblasti mode, sporta, a ono što takođe treba istaći jeste da se u centru nalazi i CineStar, savremeni kompleks multipleks bioskopa, prvi takve vrste u Pančevu. 
 
Osim pančevačkog centra, u okviru BIG porodice u Srbiji uspešno posluju i centari BIG FASHION u Beogradu, BIG u Novom Sadu, a u izgradnji je i beogradski BIG FASHION Park čije je otvaranje takođe najavljeno za ovu godinu.BIG CEE je lider na polju industrije šoping centara sa sedištem u Izraelu, a u okviru svetske mreže nalazi se čak 58 objekata ove vrste.

Novi vlasnici AFI Properties – BIG Shopping Centers Israel!

04.mart 2019.

U ponedeljak, 4. marta 2019, izraelski investitor BIG Shopping Centers, u partnerstvu sa drugim izraelskim investitorom, preuzeo je 51% udela u grupi AFI Properties.

AFI Europe je vodeća kompanija za razvoj i investiranje u nekretnine u centralnoj i istočnoj Evropi koja se fokusira na razvoj velikih komercijalnih i stambenih projekata. Danas AFI grupa poseduje tri projekta u Srbiji – poslovni park Airport City, Skyline Beograd i kondominijum kompleks Central Garden.
 
BIG Shopping Centers Israel trenutno poseduju i upravljaju sa tri trzna centra u Srbiji – BIG FASHION Beograd, BIG Novi Sad, BIG Pancevo (bivsi Aviv Park) – i najavljuju jos novih projekata u godinama koje dolaze.