NOVOSTI

 • OTVORENO PISMO BIG CEE: ZAJEDNO SMO U LEPIM, ALI I TEŠKIM TRENUCIMA POPUT OVIH!

  OTVORENO PISMO BIG CEE: ZAJEDNO SMO U LEPIM, ALI I TEŠKIM TRENUCIMA POPUT OVIH!

  07. april 2020.

   

  „Filozofija kompanije BIG CEE koja u Srbiji uspešno posluje punih 12 godina jeste da je uvek na strani porodice, a to su zakupci i posetioci naših centara“  – glavna je poruka koju je u svom pismu istakao Robert Jahav, generalni direktor kompanije BIG CEE Srbija.

   

  „Povodom aktuelne globalne situacije prouzrokovane koronavirusom, želim svima još jednom da istaknem da je kompanija BIG CEE uz njih u lepim, ali i u teškim trenucima poput ovih sa kojima se sada suočavamo. Bili smo zajedno u prošlosti kada se tržište suočavalo sa ozbiljnim promenama, na dnevnom nivou smo u kontaktu oko svih izazova koji su uobičajeni deo poslovanja, pa tako ni sada nećemo posustati. Pažljivo ćemo da pratimo sva dešavanja u biznisu, analiziraćemo efekte i izvoditi zaključke u cilju daljeg razvoja, koji nam je zajednički cilj“ – istakao je g. Jahav u pismu zakupcima BIG šoping centara u Srbiji i dodao da kompanija ulaže maksimalne napore u očuvanju  uspešnog poslovanja, što se ogleda u prometu i rezultatima svakog zakupca pojedinačno.

   

  Sa druge strane, menadžment BIG šoping centara kojih ima sedam u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Pančevo, Inđija, Zrenjanin) otkazao je sva dešavanja u svojim objektima kako ne bi bili ugroženi zdravlje i bezbednost posetilaca i zaposlenih.

 • BIG CEE Srbija kupio Aviv Park u Zrenjaninu!

  BIG CEE Srbija kupio Aviv Park u Zrenjaninu!

  25.februar 2020.

   

  Kompanija BIG Shopping centers potpisala je ugovor o kupovini 100 odsto vlasništva Aviv Park Zrenjanina.

  Aviv Park Zrenjanin se prostire na površini od 25.000 kvadratnih metara, sa 100 odsto popunjenih kapaciteta.

  Tržni centar ima mešavinu zakupaca koja uključuje supermarket, bioskop, niz kafea i restorana, modnih lanaca, sportskih radnji, uz ključne zakupce kao što su H&M, C&A, New Yorker, Deichmann, dm, Dexy, Sport Vision, Tehnomanija, Cinestar, DIS i drugi.

  Da podsetimo, BIG je otvorio svoj prvi tržni centar u Novom Sadu 2012. godine, a od tada je postao prihvaćen kao lokalni brend od strane svih građana Vojvodine.

   

  "BIG je danas vlasnik četiri tržna centra u Vojvodini - BIG Novi Sad, BIG Fashion Outlet Inđija, BIG Pančevo i BIG Zrenjanin. Odnos sa građanima Vojvodine nam je veoma važan, i mi ćemo nastaviti da podržavamo, i investiramo u ovaj region", izjavio je Robert Yahav, izvršni direktor BIG Shopping centers Srbija.

 • Otvoren BIG FASHION Park u Beogradu!

  Otvoren BIG FASHION Park u Beogradu!

  12.decembar 2019. 

   

  Nakon dve i po godine od otvaranja BIG FASHION centra, Beograd je dobio novu šoping destinaciju – BIG FASHION Park. Lokacija na Karaburmi postala je jedna od vodećih šoping destinacija u gradu, od sada bogatija i za prvu radnju čuvenog francuskog sportskog brenda u Srbiji, Decathlon.

   

  BIG FASHION Park je simbolično otvoren 12.12, tačno u 12 časova, a prisutnima su se na svečanosti obratili Nj.E. Alona Fišer-Kan, ambasadorka Izraela u Republici Srbiji, g. Mišel Kapler, generalni direktor Decathlon-a za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju i g. Robert Jahav, generalni direktor kompanije BIG CEE Srbija.

   

   

  Zahvaljujući bogatom internacionalnom iskustvu, kompanija BIG želi već više od decenije da svojim posetiocima u Srbiji omogući najbolje šoping iskustvo. Radujemo se što otvaramo BIG FASHION Park kao naš peti maloprodajni objekat na ovom tržištu. Svakako, ovde ne stajemo već planiramo da u 2020. godini nastavimo dalje širenje u različitim granama tržišta nekretnina“ – izjavio je Robert Jahav i dodao da je Srbija za njegovu kompaniju veoma interesantna zemlja za ulaganje.

   

  U okviru novog šoping kompleksa koji se prostire na 15.000 metara kvadratnih nalaze se još i Maxi, Galerija Podova, Pet centar, Home center, NonStop fitness, CoffeeDream, DM, Jysk, Babylon park, UniCredit bank, Nacionalna klasa, WinWin, Sanioptik, Golden Beauty, Media Plus i Exclusive Change.

 • BIG CEE Srbija kupio Capitol Park u Rakovici!

  BIG CEE Srbija kupio Capitol Park u Rakovici!

  30.septembar 2019.

   

  BIG CEE Srbija postao je novi vlasnik Capitol Parka Rakovica vrednog 32,5 mil EUR, što je kupovina četvrte nekretnine od početka ove godine. Centar ima 23.000 m2.

  Ovom transakcijom povećao se maloprodajni prostor koji BIG poseduje u Srbiji, na 130.000 m2 i to na pet različitih lokacija.  

   

  "Naša kompanija namerava da nastavi širenje u Srbiji i regionu uzimajući u obzir ekonomski rast zemlje poslednjih godina koji je primetan u svim aspektima poljoprivrede, turizma, trgovine i nekretnina. Privatna potrošnja u 2018. godini u Srbiji porasla je za 6,5%. Drago nam je što imamo ulogu lokalnog igrača na tržištu koji ima odlične odnose sa domaćim partnerima" - istakao je Robert Yahava, izvršni direktor BIG CEE. 

   

  U planu je, takođe, da BIG ove godine u Srbiju dovede Decathlon. Prva prodavnica ovog brenda biće otvorena u decembru 2019. godine, u novom maloprodajnom kompleksu od 15.000 metara kvadratnih, koji se trenutno gradi u blizini tržnog centra BIG Fashion u Višnjičkoj ulici.

 • BIG tržni centar od sada u Pančevu!

  BIG tržni centar od sada u Pančevu!

  13.maj 2019.

   

  Na radost nogobrojnih stanovnika i posetilaca Pančeva, popularni tržni centar AVIV PARK postao je deo velike porodice BIG Shopping centara u Srbiji.Tim povodom, prošlog vikenda, 11. i 12. maja, održan je niz sjajnih aktivnostiu centru kako bi se na najlepši mogući način obeležio ovaj događaj.


  Aviv Park Pančevo koji je zvanično postao BIG PANČEVO već godinama predstavlja sinonim za dobru kupovinu, druženje i zabavu. Nalazi se u samom srcu grada i nudi veliki izbor domaćih i stranih brendova iz oblasti mode, sporta, a ono što takođe treba istaći jeste da se u centru nalazi i CineStar, savremeni kompleks multipleks bioskopa, prvi takve vrste u Pančevu. 

  Osim pančevačkog centra, u okviru BIG porodice u Srbiji uspešno posluju i centari BIG FASHION u Beogradu, BIG u Novom Sadu, a u izgradnji je i beogradski BIG FASHION Park čije je otvaranje takođe najavljeno za ovu godinu.BIG CEE je lider na polju industrije šoping centara sa sedištem u Izraelu, a u okviru svetske mreže nalazi se čak 58 objekata ove vrste.

 • Novi vlasnici AFI Properties – BIG Shopping Centers Israel!

  Novi vlasnici AFI Properties – BIG Shopping Centers Israel!

  04.mart 2019.

   

  U ponedeljak, 4. marta 2019, izraelski investitor BIG Shopping Centers, u partnerstvu sa drugim izraelskim investitorom, preuzeo je 51% udela u grupi AFI Properties.


  AFI Europe je vodeća kompanija za razvoj i investiranje u nekretnine u centralnoj i istočnoj Evropi koja se fokusira na razvoj velikih komercijalnih i stambenih projekata. Danas AFI grupa poseduje tri projekta u Srbiji - poslovni park Airport City, Skyline Beograd i kondominijum kompleks Central Garden.

   

  BIG Shopping Centers Israel trenutno poseduju i upravljaju sa tri trzna centra u Srbiji - BIG FASHION Beograd, BIG Novi Sad, BIG Pancevo (bivsi Aviv Park) – i najavljuju jos novih projekata u godinama koje dolaze.