BIG CEE

BIG CEE je deo kompanije BIG Shopping Centers Izrael, cije sedište je u Beogradu glavnom gradu Srbije, od 2007.
Kompanija je osnovana sa misijom razvoja BIG brenda u balkanskim zemljama i fokusirana na implementaciju BIG Shopping Centers strategije i vizije kako u Srbiji tako i u susednim zemljama kao što su Severna Makedonija, Albanija i Crna Gora.

BIG CEE poseduje i upravlja sa 13 aktivnih tržnih centara – 11 u Srbiji i 2 u Crnoj Gori. U Srbiji posluje 9 ritejl parkova pod brendom BIG, dva tržna centra pod brendom BIG FASHION i jedini dizajnerski outlet u zemlji pod brendom BIG FASHION Outlet.
Sa fokusom na osnovni proizvod kompanije – ritejl parkove, BIG CEE kompanija je postala jedna od vodećih kompanija iz oblasti ritejl nekretnina u regionu Balkana.

BIG NOVI SAD

Površina 45.500m2
Otvoren 2012. godine.

BIG PANČEVO

Površina 29.000m2
Otvoren 2012. godine.

BIG ZRENJANIN

Površina 24.000m2
Otvoren 2015. godine.

BIG PODGORICA

Površina 28.500m2
Otvoren 2008. godine.

BIG FASHION BEOGRAD

Površina 33.000m2
Otvoren 2017. godine.

BIG Fashion Outlet Inđija

Površina 11.500 m2
Otvoren 2012. godine.

BIG KRUŠEVAC

Površina 10.000m2
Otvoren 2019. godine.

BIG PAZOVA

Površina 16.000m2
Otvoren 2023. godine.

BIG FASHION Park

Površina 14.500m2
Otvoren 2019. godine.

BIG RAKOVICA

Površina 24.000m2
Otvoren 2017. godine.

BIG FASHION KRAGUJEVAC

Površina 22.500m2
Otvoren 2012. godine.

BIG KRAGUJEVAC

Površina 7.000m2
Otvoren 2023. godine.

MENADŽMENT

LEV WEISS

GENERALNI DIREKTOR
lev.weiss@big-cee.com

BRANIMIR BOJIC

ZAMENIK DIREKTORA I TEHNICKI DIREKTOR
branimir.bojic@big-cee.com

NIR SIDEL

DIREKTOR OPERACIJA
nir.sidel@big-cee.com

ALON BARGIORA

DIREKTOR FINANSIJA
alon.bargiora@big-cee.com

NEMANJA ĐURIĆ

DIREKTOR LIZINGA
nemanja.djuric@big-cee.com

MILENA STOJOVIC

DIREKTOR MARKETINGA
milena.stojovic@big-cee.com

BIG VIZIJA

BIG grupa je zacetnik koncepta otvorenih trznih centara, tzv. ‘power centara’ u Izrealu, a svoj prvi power centar je otvorila 1994. godine.

Power centri su karakteristicni po jednostavnoj infrastrukturi prilaznih saobracajnica koje omogucavaju lak pristup BIG centrima i raznovrsnom izboru prodavnica. Takodje, centri su smešteni na glavnim saobraćajnim arterijama i omogućavaju kupcima da kupuju na koordinisan, lagodan i efikasan način.

U BIG-u stremimo ka stabilnom rastu. Nameravamo da proširimo postojeće tržne centre i kupimo i izgradimo nove centre, uz jačanje BIG brenda, kako bismo postigli kontinuirani rast profita i povećanje vrednosti kompanije, zajedno sa vrednostima prodavnica koje se nalaze u našim centrima.

Danas je BIG najveći operater i investitor u oblasti otvorenih trznih centara u Izraelu i jedinstven je po tome što je ime BIG postalo sinonim za otvorne trzne centre na otvorenom. Istu poziciju BIG stabilno gradi i na trzistu Srbije.

U poslednjih nekoliko godina BIG je ušao i u razvoj i rad tzv ‘lifestyle’ centara pod imenom BIG FASHION.

MARKETING MENADŽMENT

BIG tržni centri upotpunjuju savršeno iskustvo kupovine svojih potrošača aktivnim marketinškim aktivnostima, neprekidno tokom cele godine.

S druge strane, BIG marketing tim pruža stalnu podršku trgovinskim lancima u svojim centrima. BIG služi kao platforma za jačanje svesti svojih zakupaca o potrebama zajednickih potrošača, koji BIG centre smatraju najboljim mestom za svakodnevnu kupovinu.

BIG marketing konstantno radi na jačanju svoje pozicije, kao mestu gde kupci vole da kupuju. Međutim, kupci ne samo da očekuju da pronađu ono što žele kupiti u BIG centrima, već znaju i da se u centru uvek događa nešto uzbudljivo i neočekivano. BIG marketinške aktivnosti, uvek su ispraćene oglašavanjem u raznim medijima i čime pojačavamo direktan kontakt između potrošača i BIG centara. Stvaranje prijatnog doživljaja kupovine ključ je našeg uspeha i učvršćivanja naše konkurentske prednosti.

Menadžment i marketng tim BIG-a naporno radi na tome da naši zakupci i potrošači budu blagovremeno informisani o svim marketing planovima i dobiju punu podršku naših centara tokom cele godine.

Cilj BIG marketinga je da BIG ime postane sinonim za tržne centre u Srbiji i izražen je kroz slogan „Svi kupuju u BIG-u“

BIG CEE PROJEKTI

BIG CEE poseduje i upravlja sa 10 aktivnih tržnih centara – 9 u Srbiji i 1 u Crnoj Gori. U Srbiji posluje 6 ritejl parkova pod brendom BIG, dva tržna centra pod brendom BIG FASHION i jedini dizajnerski outlet u zemlji pod brendom BIG FASHION Outlet.